Malzemeler: 1 su bardağı fasulye (akşamdan ıslatılır) 3 yumurta 1 büyük su bardağı şeker 1 su bardağı ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu Yapılışı: Akşamdan ıslatmış olduğumuz fasulye düdüklüde haşlanıp,süzgeçte suyundan arındırılır, süzülür;(kuru olucak); daha sonra robottan geçirilen fasulye çukur bir çırpma kabına alınarak ,diğer malzemelerle karıştırılır.Yağlanmış olan kek kalıbına yada borcama dökülerek 175 derecedeki fırında pişirilir.. **Ben genelde sade olarak yapıyorum,kestaneli pastayı anımsatıyor.tavsiye ederim deneyin.üzerinede çikolatalı sos hazırlayıp dökebilirsiniz.hatta onun üzerinede koyu şekilde hazırlanmış krem şantiyide spatulayla düz bir şekilde sürebilirsiniz..Afiyet olsun |
Pazartesi, Kasım 28, 2005
KURU FASULYE KEKİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Sennur Hanım Siz yasamın güzelliklerini görebilen ve onları paylasarak çogaltan ender insanlardansınız.Sizi tanıdıgım için çok mutluyum.
Sitenizi çok beğendim.Güzel tariflerinizi tatma şansına da erenlerden olduğum için, bilmeyenlere tavsiye ederim ki Şennur Hanım yaptıysa ve tavsiye ettiyse bir bildiği vardır.
Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Sevgiler...
Sevil MANGIR
Teşekkür Ederim.
Yorum Gönder