1 kilo biberiye
3 kilo domates
4 baş sarmısak
1 lt üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı tepeleme turşuluk tuz.
YAPILIŞI:Geniş bir tencerede sirke kaynatılıp içine biberiyeler atılır rengi biraz değişene kadar bekletilir.(2-3 dk.)Delikli kepçe ile bir tepsiye alınıp soğutulur.Bu arada domatesler küp şeklinde kesilip Sarmısaklarda temizlenip hazır edilir ,diğer tarafta kavanozun altına bir kat biberiye,domates ve aralarına sarmısak (kesilerek,bütün değil) istif edilerek doldurulur.Tencerede daha önce kaynatıp almış olduğumuz biberiyelerin sirkesine tuz ilave edilerek;hazırlamış olduğumuz kavanozun üzerine dökülüp sıkıca hava almıyacak şekilde kapatılır. Bir ay kadar bekletildikten sonra tüketilir.( Soğuk bir yerde ve ışık görmiyecek.) AFİYET OLSUN