Pazartesi, Kasım 26, 2007

PORTAKALLI KURABİYE




Malzemeler:250 gr pastörize tereyağ (oda sıcaklığında)
1 kahve fincanı zeytinyağı
3 yemek k.yoğurt
1 yumurta tam
diğer yumurtanında akı
2 ç.kaşığı karbonat
2 çay bardağı tozşeker (ayda bardağı ile)
1 kase dolusu portakal şekerlemesi(Alman pastası tarifimin içerisinde var)
Aldığı kadar un(söke un )
YAPILIŞI:Çukur bir kabın içerisine pastörize tereyağ,sıvıyağ üzerinede toz şeker ilave edilip iyice birbirine yedirildikten sonra 1 yumurta,yoğurt, 2 çay kaşığı karbonat,portakal şekerlemesi ve unla birlikte malzemeler karıştırılır, ele yapışmayan sert olmayacak bir hamur elde edilir,biraz dinlendirildikten sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp avucumuzda yuvarlanarak önce yumurta akına sonra şekere bulanıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizilerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.. Arzu edilirse sufle kaplarını yağlayıp onların içerisindede pişirebiliriz, gayet güzel oluyor. Bu ölçüden 30 adet kadar çıkıyor.
Not: Bu kurabiyeye esas lezzetini veren özellikle portakal şekerlemesi.(önceden bu portakal şekerlemesi yapılıp elinizin altında hazır olursa iyi olur.)Üşenipte portakal kabuğu sakın rendelemeyin , tadını yakalayamazsınız.
AFİYET OLSUN..