Cuma, Ekim 21, 2005

TAZE FASULYE ÇORBASI

Malzemeler:
6,8 adet taze fasulye
1 orta boy kuru soğan
1 yumurta
2-3 çorba kaşığı süzme yoğurt
Dereotu,arzuya göre(nane)
2 ç.kaşığı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ,biraz da sıvı yağ

Yapılışı: Tencerede yemeklik olarak küçük parçalar halinde doğramış olduğumuz soğanı yağ ile kavurduktan sonra salçayı ilave ediyoruz,daha sonra fasulyeleri (tabiki ufak parçalar halinde kesip hazırlıyoruz) iyice soteliyoruz.1 çay kaşığı kadarda karabiber,üstünü örtecek miktarda sıcak su koyduktan sonra 20 dk kadar pişiriyoruz.Diğer tarafta çukur bir kabın içerisinde yoğurt,un yumurta ve dereotunu birazcık su ile kıvamlandırıp,pişmekte olan fasulyelere 5 su bardağı kadar daha su ilave edip kaynamaya başlamadan yoğurtlu karışımıda yavaş yavaş ekliyerek pişirmeye bırakıyoruz. AFİYET OLSUN

Not:Aynı çorbayı taze bakla ilede yapabilirsiniz.