Yıllar ne çabuk geçiyor ..ve bir bayram daha geldi işte Allah sağlık ve sıhhatle geçirttirsin inşallah hepimize ..tabiki bu arada telaşelerimizde başladı börekler ,tatlılar,kurabiyeler vs..ben sizlere yalancı su böreği tarifimi yazmak istiyorum hemen hemen her bayramda yaparım..
BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN…..
SU BÖREĞİ(YALANCISI)
MALZEMELER:Yarım kilo(3 adet ) yufka
1 paket iri kelebek makarna(veronelli yada pasta villa)
2 adet yumurta (küçük ise 3)
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
Yağlı peynir(yarım kalıp)
Tereyağ
YAPILIŞI:Öncelikle küçük boy tencerede makarnamızın üçte birini yani yarım pakettende azını iyice lime lime olana kadar haşlıyoruz birazcık kelebekleri açılcak derecede..hemen kevgire alıp suyundan arındırıp,soğumaya bırakıyoruz bu arada peyniri ezip yada rendeleyip içerisine maydanozunu ilave ediyoruz buda hazır..tepsimizi tereyağıyla yağlayıp yufkanın birtanesini serip kenarlarını dışa salıyoruz,daha sonra o kenardaki yufkaları kapatacağız.Ayrıca çukur kabın içerisine süt,su,yumurta yağ karışımıyla harcımızı hazır edip sermiş olduğumuz yufkanın üzerini ıslatıyoruz,onun üzerine ikinci yufkayı parçalayarak ilave ediyoruz ve yine ıslatıyoruz aralara tereyağından ince dilimler kesiyoruz ve makarnamızı ince bir sıra halinde üstüste gelmiyecek şekilde yayıyoruz, peynirimizide koyduktan sonra kalan yufkayıda yine parçalar halinde gelişigüzel yayıyoruz sulu olan harcımızla ıslatıp tekrar tereyağından ince dilimler ilave edip kenardaki sarkmış olan yufkalarıda toparlayarak böreğimizi kapatıyoruz.en üste yine o karışımımızdan kaşık kaşık döküyoruz,eğer bir gece dolapta bekletip pişirirseniz daha güzel oluyor ..175 derecede üstü ve altı kızarana dek pişirin afiyet olsun..bu verdiğim ölçüler arçelik akıllı mini fırına göre..