Pazartesi, Mayıs 18, 2020

Bu koronalı günlerde hep mutfaktayım desem yeridir. Bir o kadarda çok seviyorum yemek yapmayı.. TAVADA LAHMACUN:Hemencecik canınız çektiğinde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. İlk yapacaksanız az bir miktar ile başlamalısınız😊malzemelerimin miktarını az tuttum.1 su bard.un, bir tutam tuz, 1 çorba kaşığı zeytinyağı. ılık su ile ele yapışmayan hamur hazırlıyoruz.Kabın içerisinde toparlayıp çok az dinlenmeye alıyoruz. Bu arada bir avuç dolusu kıymaya orta boy soğanı incecik küp küp doğruyoruz, 3 diş sarımsağıda,bir adet domates çok büyük olmasın onuda doğrayın 2 3 adet yeşil biber, Baharat ölçüsü size göre olsun.. Karabiber, kırmızı toz biber acı seviyorsanız pul biber, 1 tatlı kaşığı biber salçası çok azda su ile hepsini karıştırıyoruz.. Dereotu da doğruyorum az bişey çok yakışıyor tercih sizin.Ufak bezeler alıp merdane ile açıyoruz üzerine kaşık yardımıyla içimizi bolca sürüyoruz.. Isınmış tavaya altını kısıp içerisinde kapağınıda kapatarak hafifçe sallayarak pişiriyoruz.Altına bakıp piştiğini anlıyorsunuz.Sıcak sıcak yanında maydanoz ve limonla servis ediyoruz.. AFİYET OLSUN

Pazar, Mayıs 17, 2020

                          FELLAH KÖFTE.. Söze gerek yok sanırım😊😘Malzemeler:1 su bardağı ince bulgur, yarım su bardağı irmik,2 çorba kaşığı tepeleme un, 1 Y.kaşığı biber ve domates, salçası, 1 yumurta, tuz, k.biber,kimyon,pul biber.     YAPILIŞI :Bulgur ile irmik çukur bir kapta biraz sıcak su ile ıslatılarak salçalar baharatlar un ve yumurtası ilave edilir.. İyice yoğurulur..bir kaseye su koyulup elimizi ıslatarak küçük parçalar koparıp misket şekli verilip ortası serçe parmakla hafif bastırılarak çukurluk verilir.. Unlanmış kaba alınır.. Tencerede tuz ve bir parça limon tuzu kaynatılarak köfteler pişirilir derin cam kaseye alınır. Sos olarak tavada zeytinyağında sarımsaklar sotelenip biber salçası ve domates rendesi ilavesiyle pişirilerek haşlanan köftelerin üzerine dökülür ince kıyılmış maydanoz ile süslenip servis yapılır.. AFİYET OLSUN






   PORTAKALLI ANNE KURABİYESİ:     1 adet yumurta(sarısını ayır), 3 çorba kaşığı yogurt, 1 orta boy su bardağı toz şeker, 50 gr pastörize yağ, 1 kahve fincanı sıvıyağ, 1 çay kaşığı karbonat üzerine bir çorba kaşığı portakal suyu, 1 portakalın rendesi.. Tüm malzemelerin hepsini çukur bir kabın içinde elinle karıştır unu kontrollü olarak karışıma yedire yedire ilave et yumuşak ele yapışmayan bir hamur olsun, 5,10 dk.üzerini kapat dinlendir daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsi üzerine bu hamurdan parçalar alıp yuvarlayarak aralıklı olarak diz. Üstlerine fırçayla ayırmış olduğun yumurta sarısını sür, toz şeker serpiştir önceden 180 dereceye ayarlı ısınmış fırına ver, üzerleri kızarınca al... AFİYET OLSUN