Malzemeler: 3 yumurta 3 kahve fincanı yoğurt 3 kahve fincanı toz şeker 6 kahve fincanı un ½ kahve fincanı sıvıyağ 1 paket hamur kabartma tozu 1 paket vanilin ŞURUP İÇİN: 4,5 çay fincanı tozşeker 4 çay fincanı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Öncelikle su ve şekeri kaynatıp,limon suyu ekleyerek kıvamlı bir şurup hazırlıyoruz.Ilımasını bekliyoruz. Yapılışı: Çukur bir kapta tozşeker ile yumurtayı köpürterek iyice mikserle çırpıyoruz,un,yoğurt,sıvıyağ,kabartma tozu ve vanilini ekleyip kıvam alıncaya kadar düşük ayarda mikserle çırpmaya devam ediyoruz.,elde ettiğimiz karışımı yağlanmış orta boy yuvarlak yada kare borcama döküp 170 derecede 25 – 30 dk üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Fırından aldığımız revanimizi dilimleyip daha önce hazırlamış olduğumuz ılık şurubu üzerine gezdirerek emmesini bekliyoruz; veeee yanında dondurma ile servis yapıyoruz,tabiki kaymak sevenleri unutmayalım )))) AFİYET OLSUN |
Salı, Aralık 13, 2005
KOLAY REVANİ (YOĞURT TATLISI )
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)