Cumartesi, Nisan 08, 2006

PROFİTEROL


MALZEMELER :
50gr margarin
2su bardağı su
1,5 su bardağı un
2 y.kaşığı düz olarak (tepeleme diyil)mısır
nişastası
1 çay kaşığı hamur k.tozu
2 tatlı kaşığı toz şeker

KREMA MALZEMELERİ: 3 yemek k.un
7 yemek k.şeker
1/2 lt süt
1 yumurta sarısı
25 gr margarin
1 paket şekerli vanilin
1 limon kabuğu rendesi

HAZIRLANIŞ: 2 bardak su ile 50gr margarin,kaynatılır,un ve nişasta kaynayan karışıma eklenir ve karıştırılarak 1, 2 dk süre ile pişirilir,oluşan hamura soğuduktan sonra kabartma tozu ve 3 yumurta sıra ile teker teker yedirilir.Önceden yağlanmış tepsiye belirli aralıklarla küçük top hamurlar dizilir. Isıtılmış fırında 25-30dk 200 derecede fırın kapağı açılmadan pişirilir.Bezelere ortadan şırınga yardımı ile yada küçük kaşık ile kreması doldurulur.ve üzerleri çukulata sosu ile kaplanır.


KREMA HAZIRLANIŞI: 3 Y.kaşığı un,7 y.kaşığı şeker ve yumurta sarısı koyularak bir kabın içierisinde karıştırılır,limon kabuğu ve süt de ilave edilerek koyu krema kıvamı alıncaya kadar sık sık karıştırılarak pişirilir,şekerli vanilin ve yağ ilave edilerek soğuduktan sonra blendır ile bir kez karıştırılarak hazır hale getirilir.profiterolün içierisine doldurulur.


KAKAO SOS : Hazır kakao soslarını da tercih edebilirsiniz.Yada pişirilenlerde var .puding gibi çukulata sos olarak satılıyor.süt ile pişirilip soğuduktan sonra üzerine dökebiliyorsunuz.


AFİYET OLSUN