Çarşamba, Kasım 12, 2008

HAVUÇLU KABAK TARATOR

3 adet havuç,1 adet kabağı rendeleyin 1 küçük kahve fincanı sıvıyağ ilave edin kısık ateşte 20dk pişirin.Ateşten alıp biraz soğuduktan sonra içerisine 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz,3,4 diş dövülmüş sarmısak , 1 çay bardağı süzme yoğurt , 1 çorba kaşığı sirke tuz ve kırmızı biber ilave edip karıştırın.servis tabağına alıp üzerini dereotu yada nane ile süsleyin.
Afiyet olsun.....

Salı, Kasım 11, 2008

ERİKLİ TURTA




Sizlerle hemencecik yapıverdiğim zahmetsiz mutlaka iyi sonuç veren turta mın tarifini paylaşıcam..Eriklisini mutlaka deneyin derim,çok hafif oluyor.Elmalısıda bir o kadar hoş..hatta mevsim itibarı ile şu sıralar Elmalı turtayı yapabilirsiniz.fakat ben sizlere şimdi erikli olanının fotoğraflarını vericem
ERİKLİ TURTA:
3 adet yumurta
8 çorba kaşığı şeker
Birbuçuk su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 çorba kaşığı süt
tereyağ(üzerine eklemek için)
kırmızı erik(italyan eriği) veya
3 adet yeşil elma
Yapılışı:
Tozşeker ve yumurtaları çırp,Krema kıvamına geldiğinde içine un,süt,kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekle.Hazırlamış olduğunuz hamuru yağlanmış düz bir kalıba dökün.Erikleri (elmaları) ince dilimler halinde hamurun üzerine dizin.küçük küçük kesilmiş tereyağınıda eriklerin(elmaların) üzerine yerleştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 25 - 30 dk pişirin.Soğuduktan sonra üzerine bol pudra şekeri ile servis yapın..Afiyet olsun..