Adana'da yazları çok sık yapılan zeytinyağlı grubundan bir yemek.bu tarifi rahmetli kayınvalidemden öğrenmiştim.yazları çok sık yaparım.patlıcanı sevenler bunu yaptıktan sonra eminim hiç bırakamayacaklar..küçük patlıcanları tercih etmeliyiz.bostan patlıcanı değil DİKKAT.
Patlıcanları yıkayıp,kuruladıktan sonra kabuklarını karnıyarık gibi çizgili kesiyoruz.Baş kısmındaki saplı kabuğunuda bamya ayıklar gibi biraz bırakarak alıyoruz,sonra ortadan ikiye kesip bir yarısınıda artı (+) şeklinde tam dibine inmeden kesiyoruz.bu şekilde tüm patlıcanlarımızı hazır ediyoruz.Bol yağda azıcık pembeleşinceye kadar kızartıyoruz.Diğer tarafta yayvan bir tencereye 4.5 adet kabuğu soyulmuş domatesleri doğrayıp,bir tatlı kaşığı biber salçası ve tuz ilave edip üzerine kızarmış patlıcanları alıp ocağın altını açıp 1 çay bardağı sıcak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz.(15 dk.kadar yeterli).soğuduktan sonra servis yaparken üzerine sarmısaklı yoğurt ile yeniliyor. AFİYET OLSUN....