Çarşamba, Nisan 26, 2006

Dünya üç günlüktür.DÜN, BUGÜN,YARIN.Dün geçti,yarının geleceği belli değil.Öyle se bu günün kıymetini BİL

ALMAN PASTASI

İÇİNDEKILER:
2.,5 Su bardağı un
125 gr margarin(oda sıcaklığında)
1 çay fincanı yoğurt
1 yumurta
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilin
1 paket baking powder

KREMASI:
½ lt süt’den 1 su bardağı eksik süt
1 yumurta sarısı
5 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilin
2 çorba k.un
1 tatlı kaşığı margarin
1 çorba kaşığı portakal kabuğu şekerlemesi.

PORTAKAL KABUĞU ŞEKERLEMESİ:
Özellikle yafa portakalı tercih ediyorum(kabuğu daha etli olduğu için).Öncelikle portakalların (3 adeti için) kabuğu soyulduktan sonra ince şeritler halinde (jülyen olarak) doğranır ve küp küp olarak küçük parçalara ayrılır, bir tencerede üzerini kapatacak şekilde su ilave edilerek acısı çıkana kadar kaynatılıp o sudan süzülerek arındırılır; bu işlem 3 kez tekrarlanır;tencereye alınarak üzerine 1 çay bardağı şeker ilave edilir, 5 - 10 dk kadar pişirilip soğuyunca yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılır .1 gün orada kurutulur ve bol pudra şekeriyle bulanıp kavanoza kaldırılır.İsterseniz soğuduktan sonra kapaklı herhangi bir kaba alınıp derin dondurucudada saklıyabilirsiniz.Heran elimizin altında kullanacağımız şekilde hazır oluyor.Gerçekten sonuç harika deneyin lütfen..
YAPILIŞI:
Unu bir derin kaseye koyun,içine margarin,yoğurt,k.tozu şeker ve yumurtayı ekleyip yoğurun.Hamurun üzerini nemli bir bez ile kapatıp buzdolabında 30dk dinlendirin.Bu arada kremayı hazırlayın: un,1 yumurta sarısı ve şekeri iyice birbirine yedirin buna sütü azar azar ilave ederek karıştırın,koyulaşıp kaynayıncaya kadar kremayı orta ateşte pişirin.Ateşten alınca vanilini ve fındık kadar margarin yada tereyağını  ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.en son içerisine portakal şekerlemesinide katıp karıştırın..
Dinlenen hamuru ikiye ayırın, Tart kalıbını yağlayın (hatta borcamın yuvarlak büyük tepsisi)hamurun bir parçasını merdane ile hafif unlanmış tezgahta açıp kalıbın kenarlarınıda kapatacak şekilde kalıba yayın,üzerine kremayı koyup sapatula yardımıyla yayın ikinci parça hamuruda açıp tartı kapatın .170 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.fırında çıkarıp soğutun,üzerine bol pudra şekeri serpip servis yapın.
AFİYET OLSUN