Malzemeler: 4 su bardağı un 1 paket instant kuru hamur mayası (10 gr) 1 yumurta akı (sarısı dışına) 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 su bardağı ılk süt 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz. İç Malzeme: 1 büyük kase dövülmüş ceviz 1 baş kuru soğan(küçük ise 2 adet) Yağı soğanla kavurup,üzerine cevizleri ekleyip karıştırıyoruz Yapılışı: Genişçe bir kaba unumuzu eleyip mayayı ekliyoruz(instant maya olduğu için direk olarak una katıyoruz.)ve diğer malzemeleri de katıp sert olmayacak şekilde yumuşak bir hamur yapıyoruz, üzerini kapatıp ılık bir ortamda yarım saat dinlendirip, mayalanmasını sağlıyoruz,daha sonra bu kabaran hamurumuzu biraz daha yoğurup gazını gideriyoruz,Düz bir zemin üzerinde hamurumuzdan elma büyüklüğünde bezeler alıp merdane ile açıyoruz,cevizli içten koyup bohçalıyoruz,bu şekilde diğer bezeleride yapıp hazır ediyoruz.daha sonra üçer adetini üst üste getirerek üzerinden merdane ile açarak büyütüyoruz bu hamurumuzu uzunlamasına dörder parmak enliliğinde kesip,burgu şekli vererek yağlanmış olan tepsiye belirli aralıklarla diziyoruz(sıkışık olmayacak hamurun kabarabilmesi için) birazda tepside bekletip mayası tamamlandıktan sonra, yumurta sarısını bir çorba kaşığı yoğurtla karıştırıp üzerlerine sürüyoruz ve doğru fırına …Harika oluyor. AFİYET OLSUN.. |
Perşembe, Aralık 01, 2005
ANNEMİN CEVİZLİ ÇÖREĞİ
KABAK SUFLE
Malzemeler: 2 adet kabak 2 adet yufka 2 yumurta ½ lt.süt yarım kalıp beyaz peynir tulum peyniri(arzuya göre) 1 kahve fincanı sıvıyağ maydanoz dereotu 3-4 adet yeşil soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı k.biber 1 çay k.pul biber(isteğe göre) Yapılışı: Çukur bir kabın içerisine kabaklar rendelenir üzerine yumurtalar kırılıp, Yufkalar gelişigüzel parçalanarak süt ve diğer malzemelerle birlikte ilave edilir. Hepsi karıştırılıp yağlanmış olan orta boy kare borcama dökülüp, 180 derecede yaklaşık 30 dk pişirilir.( tam pembeleşmeden çıkartılır).özellikle sıcakken servis yapılır. AFİYET OLSUN |
YALANCI RUS SALATASI
Malzemeler: 3 adet kabak 2 adet havuç 1 kase süzme yoğurt 1 kase haşlanmış bezelye Kornişon turşu 1 baş kuru soğan sıvı yağ Yapılışı: Kabak ile havuç rendelenir.Kuru soğan yağda biraz pembeleştirildikten sonra,üzerine rendelenmiş kabak ve havuç ilave edilir, suyu çekene kadar pişirilir( tahmini 20dk kadar)ocağın altı kapatılıp soğumaya bırakılır,geniş bir servis kabına alınıp,haşlanmış bezelye,ufak doğranmış kornişon turşu ve yoğurt ilave edilip iyice karıştırılır.üzeri dereotu ve turşu ile süslenip servise hazır hale getirilir. AFİYET OLSUN. |
Pazartesi, Kasım 28, 2005
KURU FASULYE KEKİ
Malzemeler: 1 su bardağı fasulye (akşamdan ıslatılır) 3 yumurta 1 büyük su bardağı şeker 1 su bardağı ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu Yapılışı: Akşamdan ıslatmış olduğumuz fasulye düdüklüde haşlanıp,süzgeçte suyundan arındırılır, süzülür;(kuru olucak); daha sonra robottan geçirilen fasulye çukur bir çırpma kabına alınarak ,diğer malzemelerle karıştırılır.Yağlanmış olan kek kalıbına yada borcama dökülerek 175 derecedeki fırında pişirilir.. **Ben genelde sade olarak yapıyorum,kestaneli pastayı anımsatıyor.tavsiye ederim deneyin.üzerinede çikolatalı sos hazırlayıp dökebilirsiniz.hatta onun üzerinede koyu şekilde hazırlanmış krem şantiyide spatulayla düz bir şekilde sürebilirsiniz..Afiyet olsun |
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)