Malzemeler: 2 adet kabak 2 adet yufka 2 yumurta ½ lt.süt yarım kalıp beyaz peynir tulum peyniri(arzuya göre) 1 kahve fincanı sıvıyağ maydanoz dereotu 3-4 adet yeşil soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı k.biber 1 çay k.pul biber(isteğe göre) Yapılışı: Çukur bir kabın içerisine kabaklar rendelenir üzerine yumurtalar kırılıp, Yufkalar gelişigüzel parçalanarak süt ve diğer malzemelerle birlikte ilave edilir. Hepsi karıştırılıp yağlanmış olan orta boy kare borcama dökülüp, 180 derecede yaklaşık 30 dk pişirilir.( tam pembeleşmeden çıkartılır).özellikle sıcakken servis yapılır. AFİYET OLSUN |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder