Perşembe, Aralık 01, 2005

KABAK SUFLE

Malzemeler:
2 adet kabak
2 adet yufka
2 yumurta
½ lt.süt
yarım kalıp beyaz peynir
tulum peyniri(arzuya göre)
1 kahve fincanı sıvıyağ
maydanoz
dereotu
3-4 adet yeşil soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı k.biber
1 çay k.pul biber(isteğe göre)

Yapılışı:
Çukur bir kabın içerisine kabaklar rendelenir üzerine yumurtalar kırılıp, Yufkalar gelişigüzel parçalanarak süt ve diğer malzemelerle birlikte ilave edilir. Hepsi karıştırılıp yağlanmış olan orta boy kare borcama dökülüp, 180 derecede yaklaşık 30 dk pişirilir.( tam pembeleşmeden çıkartılır).özellikle sıcakken servis yapılır.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok: