Malzemeler: 4 su bardağı un 1 paket instant kuru hamur mayası (10 gr) 1 yumurta akı (sarısı dışına) 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 su bardağı ılk süt 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz. İç Malzeme: 1 büyük kase dövülmüş ceviz 1 baş kuru soğan(küçük ise 2 adet) Yağı soğanla kavurup,üzerine cevizleri ekleyip karıştırıyoruz Yapılışı: Genişçe bir kaba unumuzu eleyip mayayı ekliyoruz(instant maya olduğu için direk olarak una katıyoruz.)ve diğer malzemeleri de katıp sert olmayacak şekilde yumuşak bir hamur yapıyoruz, üzerini kapatıp ılık bir ortamda yarım saat dinlendirip, mayalanmasını sağlıyoruz,daha sonra bu kabaran hamurumuzu biraz daha yoğurup gazını gideriyoruz,Düz bir zemin üzerinde hamurumuzdan elma büyüklüğünde bezeler alıp merdane ile açıyoruz,cevizli içten koyup bohçalıyoruz,bu şekilde diğer bezeleride yapıp hazır ediyoruz.daha sonra üçer adetini üst üste getirerek üzerinden merdane ile açarak büyütüyoruz bu hamurumuzu uzunlamasına dörder parmak enliliğinde kesip,burgu şekli vererek yağlanmış olan tepsiye belirli aralıklarla diziyoruz(sıkışık olmayacak hamurun kabarabilmesi için) birazda tepside bekletip mayası tamamlandıktan sonra, yumurta sarısını bir çorba kaşığı yoğurtla karıştırıp üzerlerine sürüyoruz ve doğru fırına …Harika oluyor. AFİYET OLSUN.. |
Perşembe, Aralık 01, 2005
ANNEMİN CEVİZLİ ÇÖREĞİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Ablacım böyle bizlere yarayan imdadımıza koşan bir yemek sitesi hazırladığın için teşekkürler,kolay gelsin diyorum ve arkadaşlarıma tavsiye ediyorum.
Kızkardeşin Gülnur.
Canım benim evet güzel bir blogum olsun istedim.. İnşallah daha güzelliklere birlikte inşallahhh🙏😘
Yorum Gönder