Çarşamba, Kasım 23, 2005

PRATİK PATATESLİ KOL BÖREĞİ


Malzemeler:
Yarım kilo yufka (3 adet )
5,6 tane orta boy patates
1 büyük baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
Pul biber
1 yumurta

Yapılışı: Patatesler düdüklüde haşlanıp biraz soğuduktan sonra ezilir yada rendelenir,tavada yağ ile soğan sotelendikten sonra biber salçası ve karabiberde eklenip , ezilmiş olan patateslere bu soğanlı karışım ilave edilerek içi hazırlanmış olur. Diğer tarafta bir yufka açık şekilde düz bir zemin üzerine yayılır,bıçakla tam ortadan ikiye kesilip,bir yarısına çok az yağ gezdirilip,tamamını kapatacak şekilde patatesli içten yayılır ve elimizle döndürerek sıkı olmıyacak şekilde rulo yapılıp yağlanmış tepsiye döşenir,daha sonra diğer yarısı aynı şekilde devam edilerek üç yufkada aynı şekilde tamamlanır,her seferinde yufkalar birbirini takip edecek şekilde tepsi doldurulur. Üzerlerine yumurta sarısı biraz yoğurtla karıştırılıp sürülür.çörekotuda serpilerek 180 derecelik fırında üzeri pembeşelene kadar pişirilir. AFİYET OLSUN

**İnşallah ileride sizlere resimleri ile sunucam.bu arada yorumlarınızı, eleştirilerinizi bekliyorum.

Pazartesi, Kasım 21, 2005

FIRINDA ELMALI AYVALI TATLI

Malzemeler:
5 ayva,2 ekşi elma,1 su bardağı şeker,
Muhallebisi için1 / 2lt. süt,3 yemek kaşığı un, 1 su bardağı şeker,1 yumurta sarısı,1paket şekerli vanilin ve limon rendesi,Ceviz büyüklüğünde margarin,
Üst sosu için:2 yumurta akı,1 çay bardağı şeker mikserle karıştırılıp hazır edilir.
Muhallebi: Bütün malzemeler iyice karıştırılıp ocak üzerinde kısık ateşte pişirilir,inmeye yakın margarin ilave edilip kapatılır.mikserle iyice karıştırılır.Soğutulur.

Yapılışı: Ayvalarla elmalar rendelenip, 1 su bardağı şeker ile tencerede pişirilir.(25 dk.)Diğer tarafta ıslatılmış borcama pişen ayvalar yerleştirilip soğumaya bırakılır.üzerine muhallebi dökülüp her tarafına iyice yayılır.en üstünede yumurta akı ile hazırlanan sos dökülüp 175 derecedeki fırında üstü kızarana dek pişirilir .

AFİYET OLSUN