Malzemeler: 5 ayva,2 ekşi elma,1 su bardağı şeker, Muhallebisi için1 / 2lt. süt,3 yemek kaşığı un, 1 su bardağı şeker,1 yumurta sarısı,1paket şekerli vanilin ve limon rendesi,Ceviz büyüklüğünde margarin, Üst sosu için:2 yumurta akı,1 çay bardağı şeker mikserle karıştırılıp hazır edilir. Muhallebi: Bütün malzemeler iyice karıştırılıp ocak üzerinde kısık ateşte pişirilir,inmeye yakın margarin ilave edilip kapatılır.mikserle iyice karıştırılır.Soğutulur. Yapılışı: Ayvalarla elmalar rendelenip, 1 su bardağı şeker ile tencerede pişirilir.(25 dk.)Diğer tarafta ıslatılmış borcama pişen ayvalar yerleştirilip soğumaya bırakılır.üzerine muhallebi dökülüp her tarafına iyice yayılır.en üstünede yumurta akı ile hazırlanan sos dökülüp 175 derecedeki fırında üstü kızarana dek pişirilir . AFİYET OLSUN |
Pazartesi, Kasım 21, 2005
FIRINDA ELMALI AYVALI TATLI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder