MALZEMELER
2 Orta boy kase nohut
1 su bardağı dolusu tahin
1 limon
1 baş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
kimyon
sumak
maydanoz
2 Orta boy kase nohut
1 su bardağı dolusu tahin
1 limon
1 baş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
kimyon
sumak
maydanoz
zeytinyağ
Yapılışı:
Nohut bir gece önceden ıslatılılır,ıslatılmış su ile düdüklüde iyice haşlanır,suyundan birazı dökülerek aynı kabın içerisinde el blendırı ile püre haline getirilir.(boza kıvamında olacak)kuru olmayacak çünkü soğuyunca katılaşıyor akışkan olabilmesi için biraz sulu şekilde blendırlıyoruz.(dikkat bu püf noktası.).Daha sonra tahin,limon ve tuzla beraber dövülmüş olan sarımsağı ilave edip karıştırıyoruz, Bu karışımı geniş yayvan servis kaplarına alıp ,üzerlerine kimyon ve sumağı serpiştirerek döküp ince kıyılmış maydonozla süslüyoruz.En son olarakda tavada zeytinyağını pul biberle kızdırıp döküyoruz..
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder