Malzemeler:
6 çorba kaşığı pul biber
3 çorba kaşığı kısırlık bulgur
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
5.6 diş sarmısak
1 küçük soğan
1 küçük kahve fincanı zeytinyağı (arzuya göre sızmada olabilir)
Yapılışı: Kapaklı çukur bir kabın içerisine pul biber,kısırlık bulgur,karabiber ve kimyonu ilave edip üzerini kapatacak şekilde sıcak su ile ıslatıp kapağını kapatıyoruz.15-20dk kadar sonra; soğanı rendeleyip diğer malzemeleride beraberinde katıp hepsini iyice karıştırıp servise hazır ediyoruz.
AFİYET OLSUN.
*Bu acılıyı isterseniz normal ekmeğe isterseniz dilimlenmiş baget ekmeğe sürebilirsiniz,yada küçük kanapelere sürüp üzerlerini maydanozla süsleyebilirsiniz.
6 çorba kaşığı pul biber
3 çorba kaşığı kısırlık bulgur
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
5.6 diş sarmısak
1 küçük soğan
1 küçük kahve fincanı zeytinyağı (arzuya göre sızmada olabilir)
Yapılışı: Kapaklı çukur bir kabın içerisine pul biber,kısırlık bulgur,karabiber ve kimyonu ilave edip üzerini kapatacak şekilde sıcak su ile ıslatıp kapağını kapatıyoruz.15-20dk kadar sonra; soğanı rendeleyip diğer malzemeleride beraberinde katıp hepsini iyice karıştırıp servise hazır ediyoruz.
AFİYET OLSUN.
*Bu acılıyı isterseniz normal ekmeğe isterseniz dilimlenmiş baget ekmeğe sürebilirsiniz,yada küçük kanapelere sürüp üzerlerini maydanozla süsleyebilirsiniz.
2 yorum:
sennurcum
'acılı' tarifin damak tadıma cok uygun.deneyeceğim.
güzel tariflerini bekliyoruz....
methini çok duydum en kısa zamanda deniceeemmm şennurcuğuuuummm..:)
Yorum Gönder