GÜZELLİĞİ BULMAK İÇİN TÜM DÜNYAYI DOLAŞSAK DA ; ONU İÇİMİZDE TAŞIMIYORSAK ASLA BULAMAYIZ.
Pazartesi, Nisan 07, 2008
FIRINDA SOMON
Yine her haftasonu olduğu gibi,pazar günleri bizim ''balık '' günümüzdür,özelliklede karadeniz somonu fırında..gerçekten harika oluyor.vee tarifini veriyorum..
Malzemeler:
1 adet irice bir karadeniz somonu,fileto şeklinde hazırlanmış,1 tanesi genelde 4 parça oluyor.
2 adet büyük kuru soğan
2 adet domates
Malzemeler:
1 adet irice bir karadeniz somonu,fileto şeklinde hazırlanmış,1 tanesi genelde 4 parça oluyor.
2 adet büyük kuru soğan
2 adet domates
1 tutam dereotu
3, 4 adet yeşil biber
2 tane taze soğan
1 sulu limon
1 büyük baş sarmısak
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 ince keski tereyağ
Yapılışı: Öncelikle fileto balıklarımızı bir güzel yıkadıktan ve iyice suyundan arındırdıktan sonra,altı yağlanmış tepsiye iri iri biftek şeklinde doğramış olduğumuz soğanlarımızı yayıyoruz,onların üzerine tuzlamış olduğumuz balıklarımızı diziyoruz (üst üste gelmiyecek) tane karabiberlerimizi ve dereotunu serpiştiriyoruz, biber salçamızı 1 limonun suyuyla karıştırıp içerisine dövülmüş sarmısaklarımızı da katıp iyice karıştırdıktan sonra fırça ile balıklarımıza sürüyoruz. domates,yeşil biber ve yeşil soğanlarımızı aralarına istifliyoruz ; üzerlerine tereyağı dilimlerini koyup 250 derece fırında 50dk pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
3, 4 adet yeşil biber
2 tane taze soğan
1 sulu limon
1 büyük baş sarmısak
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 ince keski tereyağ
Yapılışı: Öncelikle fileto balıklarımızı bir güzel yıkadıktan ve iyice suyundan arındırdıktan sonra,altı yağlanmış tepsiye iri iri biftek şeklinde doğramış olduğumuz soğanlarımızı yayıyoruz,onların üzerine tuzlamış olduğumuz balıklarımızı diziyoruz (üst üste gelmiyecek) tane karabiberlerimizi ve dereotunu serpiştiriyoruz, biber salçamızı 1 limonun suyuyla karıştırıp içerisine dövülmüş sarmısaklarımızı da katıp iyice karıştırdıktan sonra fırça ile balıklarımıza sürüyoruz. domates,yeşil biber ve yeşil soğanlarımızı aralarına istifliyoruz ; üzerlerine tereyağı dilimlerini koyup 250 derece fırında 50dk pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)