Çarşamba, Ekim 15, 2014

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ

Artık kış geliyor,sonbaharın hüznü çökmüş havaya..:):)):kış sebzelerimiz de yerlerini aldı tezgahlarda;sizlere kendi yapmış  olduğum portakallı kereviz tarifini vermek istiyorum: 
Malzemeler:
3 – 4 adet kereviz.(Yapraklarıyla)
1 adet havuç (orta boy)
1.2  adet portakal (sulu).
1 adet kuru soğan(iri)
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz(tercihinize göre)
Zeytinyağı
Sızma zeytinyağı(üzerine)
YAPILIŞI:  Öncelikle  düdüklü de yapmanızı öneriyorum:
Soğanımızı piyaz şekli dediğimiz uzun uzun doğruyoruz.1 – 2 yemek kaşığı zeytinyağında(toz şekerli) soğanları  pembeleşinceye kadar kavurup iri jülyen doğradığımız havuçlarımızlada  biraz daha soteleyip sonra yine jülyen dediğimiz şekilde doğranan kerevizlerimizi de ilave edip ,karıştırdıktan sonra  tuzumuzu ve sıkılan portakalımızın suyunu da katıp(yemeğimizin üzerini örtecek şekilde,eğer az ise 1 kahve fincanı kadarda su)5 -10 dk pişiriyoruz. Piştikten sonra düdüklünün kapağını açıp,yapraklarını da ilave edip,salatanın üzerine gezdirir gibi sızma yağıda dolandırıp,servis tabağına alıyoruz..
     AFİYET OLSUN..Bol şifalar…