Artık
kış geliyor,sonbaharın hüznü çökmüş havaya..:):)):kış sebzelerimiz de yerlerini
aldı tezgahlarda;sizlere kendi yapmış olduğum portakallı kereviz tarifini
vermek istiyorum:
Malzemeler:
3
– 4 adet kereviz.(Yapraklarıyla)
1
adet havuç (orta boy)
1.2
adet portakal (sulu).
1
adet kuru soğan(iri)
1
tatlı kaşığı tozşeker
Tuz(tercihinize
göre)
Zeytinyağı
Sızma
zeytinyağı(üzerine)
YAPILIŞI:
Öncelikle düdüklü de yapmanızı öneriyorum:
Soğanımızı
piyaz şekli dediğimiz uzun uzun doğruyoruz.1 – 2 yemek kaşığı zeytinyağında(toz
şekerli) soğanları pembeleşinceye kadar
kavurup iri jülyen doğradığımız havuçlarımızlada biraz daha soteleyip sonra yine jülyen
dediğimiz şekilde doğranan kerevizlerimizi de ilave edip ,karıştırdıktan sonra tuzumuzu ve sıkılan portakalımızın suyunu da
katıp(yemeğimizin üzerini örtecek şekilde,eğer az ise 1 kahve fincanı kadarda
su)5 -10 dk pişiriyoruz. Piştikten sonra düdüklünün kapağını açıp,yapraklarını
da ilave edip,salatanın üzerine gezdirir gibi sızma yağıda dolandırıp,servis
tabağına alıyoruz..
AFİYET OLSUN..Bol şifalar…