Malzemeler: Yarım kilo yufka (3 adet ) 5,6 tane orta boy patates 1 büyük baş kuru soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası sıvı yağ 1 tatlı kaşığı karabiber Pul biber 1 yumurta Yapılışı: Patatesler düdüklüde haşlanıp biraz soğuduktan sonra ezilir yada rendelenir,tavada yağ ile soğan sotelendikten sonra biber salçası ve karabiberde eklenip , ezilmiş olan patateslere bu soğanlı karışım ilave edilerek içi hazırlanmış olur. Diğer tarafta bir yufka açık şekilde düz bir zemin üzerine yayılır,bıçakla tam ortadan ikiye kesilip,bir yarısına çok az yağ gezdirilip,tamamını kapatacak şekilde patatesli içten yayılır ve elimizle döndürerek sıkı olmıyacak şekilde rulo yapılıp yağlanmış tepsiye döşenir,daha sonra diğer yarısı aynı şekilde devam edilerek üç yufkada aynı şekilde tamamlanır,her seferinde yufkalar birbirini takip edecek şekilde tepsi doldurulur. Üzerlerine yumurta sarısı biraz yoğurtla karıştırılıp sürülür.çörekotuda serpilerek 180 derecelik fırında üzeri pembeşelene kadar pişirilir. AFİYET OLSUN **İnşallah ileride sizlere resimleri ile sunucam.bu arada yorumlarınızı, eleştirilerinizi bekliyorum. |
Çarşamba, Kasım 23, 2005
PRATİK PATATESLİ KOL BÖREĞİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder