Pazartesi, Ocak 14, 2013

LORLU KURABİYE

Sizlere en son yaptığım bu aralar portakallı kurabiyenin yerini alabilecek derecede bir kurabiye daha..... tarifini  yazıyorum.

 LORLU KURABİYE
100 gr (eritilmiş pastörize tereyağ yada becel)
1 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket ş.vanilin
alabildiği kadar un ( kontrollü şekilde unu dökün, sert olmayacak;tahmini 2-2,5  su bard.)
bu hamur malzemelerimizi karıştırıp yoğuruyoruz.10 dk kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
İç Malzeme :1 büyük çay bardağı pudra şekeri
                     1 kase dolusu lor(tatlı lor olucak-marketlerde kelle lor diye satılıyor.)
İkisi beraber karıştırılacak.pudra şekerini lora iyice yediricez.iç malzememiz hazır.
Dinlenen hamurdan cevizden büyük parçalar alıp düz bir zeminde elimizle açıp,ortasına lorlu karışımdan 1 tatlı kaşığı koyup elimizle yuvarlayıp,top şeklinde tepsiye dizip fırınımızın kurabiye ayarında pişiriyoruz.(170 - 175 derecede) ,daha sonra ılıyınca üzerine bol pudra şekeri döküyoruz.Afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Şennurcuğum merhaba, gerçekten çok güzel oluyor. Hele senin yaptıkların bir harikaydı.
Ellerine sağlık. Bugün bende yapacağım. İnşallah senin yaptıkların kadar güzel olur. Sevgiler, selamlar.....
Füsun