Sizlere en son yaptığım bu aralar portakallı kurabiyenin yerini alabilecek derecede bir kurabiye daha..... tarifini yazıyorum.
LORLU KURABİYE
100 gr (eritilmiş pastörize tereyağ yada becel)
100 gr (eritilmiş pastörize tereyağ yada becel)
1 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket ş.vanilin
alabildiği kadar un ( kontrollü şekilde unu dökün, sert olmayacak;tahmini 2-2,5 su bard.)
bu hamur malzemelerimizi karıştırıp yoğuruyoruz.10 dk kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
İç Malzeme :1 büyük çay bardağı pudra şekeri
1 kase dolusu lor(tatlı lor olucak-marketlerde kelle lor diye satılıyor.)
İkisi beraber karıştırılacak.pudra şekerini lora iyice yediricez.iç malzememiz hazır.
Dinlenen hamurdan cevizden büyük parçalar alıp düz bir zeminde elimizle açıp,ortasına lorlu karışımdan 1 tatlı kaşığı koyup elimizle yuvarlayıp,top şeklinde tepsiye dizip fırınımızın kurabiye ayarında pişiriyoruz.(170 - 175 derecede) ,daha sonra ılıyınca üzerine bol pudra şekeri döküyoruz.Afiyet olsun...
1 yorum:
Şennurcuğum merhaba, gerçekten çok güzel oluyor. Hele senin yaptıkların bir harikaydı.
Ellerine sağlık. Bugün bende yapacağım. İnşallah senin yaptıkların kadar güzel olur. Sevgiler, selamlar.....
Füsun
Yorum Gönder