Perşembe, Şubat 05, 2009

HAMSİ PİLAKİ

Sizlerle haftasonu yapmış olduğum, hamsi pilakinin tarifini paylaşıcam.Gerçekten bu kadar lezzetli bir hamsi olacağını hiç düşünmemiştim.İlk defa yaptım.denemenize değer diye düşünüyorum..)) bu sefer yaptığımda resimlemeyi unuttum.inşallah en kısa sürede yine yapıp resimlerini yayınlayacağım.
HAMSİ PİLAKİ:
Malzemeler:
1 kilo hamsi
1 büyük baş kurusoğan
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yapılışı: Öncelikle balıklarımız temizlenip,iyice yıkandıktan sonra süzgeçte bekletilir.Diğer tarafta soğan küçük küpler halinde tahta üzerinde doğranılarak(robotta değil) zeytinyağında sotelenir ,1 tatlı kaşığı biber salçası da eklenerek kavurmaya devam edilir.altı kapatılınca 1 çay kaşığıda karabiber ilavesi yapılır.soğuması için bir kenara bırakılır.suları süzülen balıklarımız yağlanmış geniş bir tavaya iç kısmı size bakacak şekilde düzgünce dizilir (üstüste gelmiyecek) sotelemiş olduğumuz soğanları üzerlerini örtecek şekilde yayıyoruz 2 diş sarımsağımızıda küçük parçalar halinde ilave edip bir tutam kıyılmış maydonozuda serpiştirdikten sonra balıklarımızla harcın üzerini kapatıyoruz.üstünede ince tereyağ dilimleri koyup kısık ateşte ocağın üzerinde pişirmeye bırakıyorız,biraz sulandıktan sonra altını iyice kısıp suyunu çektiriyoruz kızarmaya başladığında altını kapatıyoruz.spatula ile üçgen şeklinde kesip pizza gibi servis yapıyoruz.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: