Malzemeler:
2 kilo pancar
3 baş sarmısak
turşuluk tuz(1lt.suya 1 kahve fincanı tuz)
1 su bardağı elma sirkesi
Yapılışı: Büyükçe bir tencerede pancarlara üzerini biraz aşıcak seviyede su koyulur, patates haşlar gibi haşlanır;soğuduktan sonra kabukları soyulur, cam bir kavanozun dibine 5 , 6 adet nohut konulur(mayalanması için) üzerine haşlanan pancar aralarına dövülmüş sarmısak sırasıyla doldurulur.Haşlamış olduğumuz pancarların suyunu 1 lt ye 1 kahve fincanı tuz ölçüsüne göre hazırlayıp , 1 bardak sirke ilavesiyle birlikte kavanoza üstünü kapatacak şekilde dolduruyoruz.En erken 15 gün en geç 30 gün içerisinde turşumuz yenilebilir duruma geliyor.
1 yorum:
mımmm...Şennur hanım bu yıl yapıcam inşallah.Kırmızı pancar kerevizden bile daha iyi dostuymuş şu bizim karaciğerlerimizin:)
Yorum Gönder