Perşembe, Kasım 10, 2005

SAÇ ÖRGÜLÜ SİMİT

MALZEMELER:
1 paket pastörize tereyağ(250gr) yada becel
1 çay  bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ,yarısı su yarısı limon suyu
1 yumurta akı içine sarısı dışına
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket hamur kabartma tozu
susam.Alabildiği kadar un

YAPILIŞI: yağımızı eritmeden (oda sıcaklığında )bir kaba alıp,üzerine diğer malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz, biraz dinlendirdikten sonra uzun çubuklar hazırlayıp saç örgüsü şekli veriyoruz.isterseniz arzuya göre farklı şekillerde verebilirsiniz.sonra bunların üzerine yumurta sarılarını sürüp susam döküp 170 derecede fırına veriyoruz.pembeleşince alıyoruz.
AFİYET OLSUN.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

merhab simit tarifi bakarken rastladım sizin tarifte limon suyu da var ama resim olsaydı daha ilgi çekici olurdu limon suyunun ne işe yaradığını sölermisiniz simitte ne yii değiştiriyor

Sennur dedi ki...

Merhabalar..Emine hanım,tarifimin içindeki eklemiş olduğum limon suyu gevreklik veriyor.pastane simidi tadında oluyor.inşallah resimlemeyide en kısa zamanda gerçekleştiricem.İyi günler...