Perşembe, Kasım 06, 2014




Merhabalar...Sizlere bu güzelim elmalıların taifini vereceğim şimdi...
250 gr lık pastörize tereyağının yarısı.
3 çorba k.yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
4 çorba k.tozşeker
Alabildiği kadar un
iç malzeme: 4 elma rendesi.4 - 5  kaşık tozşeker. 1 çay k.tarçın. (pişirilip soğuduktan sonra kullanılır.)
Karıştırma kabınıza öncelikle 1 çay kaşığı karbonatı ve 1 talı kaşığı limon suyunu koyalım.önceden yumuşamış pastörize tereyağını + sıvıyağ + yoğurdu ekleyip unu azar azar ilave edip,kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıp,dinlendirelim.bu hamurdan resimleyeceğim şekilde tepsiye dizip 180 derecede çok fazla pembeleşmeden alalım.

Hiç yorum yok: