Salı, Ocak 14, 2014

SUSAMLI TOPLAR

Bu tarifi,hemen hemen her gün mutlaka sitesini ziyaret ettiğim;(misssgibi.com.)sevgili hemşerim Zerrin hanımın paylaşmış olduğu tarifi uyguladım.benim kendime göre ayarladığım ölçülerle yapmış olduğumu bende siz sevdiklerimle paylaşmak istedim.Gerçekten harika oldu;bu ölçülerimle 30 adet küçük toplar oldular.Tarifime geçiyorum:
    1 Yumurta sarısı (Akından biraz ayırdım) 1Paket pastörize tereyağ yada teremyağın yarısından biraz fazla (Oda sıcaklığı)    1 küçük çay bardağı yarısı sıvıyağ 2 tatlı kaşığı tozşeker,1 çay kaşığı silme  tuz, 1 çay kaşığı tepeleme mahlep 3 çorba kaşığı kadar susam(tavada kavrulup daha sonra hamura ilave edilecek) 1 çorba kaşığı sirke ,  alabildiği kadar un.
YAPILIŞI: Hamur malzemeleri hepsi yoğrulur.kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde,üzeri bezle örtülüp dinlendirilir.ceviz büyüklüğünde hamur parçaları elle yuvarlanarak,önce yumurta akına daha sonra susama,çörek otuna,haşhaş tohumuna bulanarak çeşit çeşit hazırlanır.tepsiye; yağlı kağıda dizilip,önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dk.kadar pişirilir.Fırınınıza göre pişirme süresi değişebilir.yani pembeleşmeden alacaksınız.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: