Sizlere çok beğeni alan en son yapmış olduğum elma bohçalı pare mi paylaşmak istiyorum. Vereceğim ölçüler büyük tepsi borcama tam geliyor.20 - 25 adet çıkıyor(.Hamurları cevizden biraz büyük parçalar halinde alırsak.)
Malzemeler:
1 adet yumurta
1/2 paket pastörize tereyağ yada becel
2 yemek k.yoğurt
1 çay bardağı tozşeker
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un(tahmini 4 su bardağı)
İç Harcı:
4 adet iri elma
1 çay bardağı tozşeker
1 su bardağı kadar iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için : Hindistan cevizi
Şerbeti: 1,5 su bardağı su , 1 su bardağı dolusu şeker kaynatılıp soğumaya bırakılır.(pişmiş olan elmalı bohçalarımı ıslatmak için kullanıcam.)
Yapılışı: Öncelikle elmalar soyulur,rendelenir şekerle pişirilir.Suyunu çektikten sonra altını kapatıp,cevizler ve tarçın ilave edilir.içi hazır. Şerbet de hazırlanıp soğumaya bırakılır.
Eritilip ılımış olan yağ(tereyağ ise) ,yumurta , yoğurt ve şeker beraberce mikserle karıştırılır.diğer kalan malzemelerde ilave edilip unda yavaş yavaş katılarak elle yoğrulur. yumuşak bir hamur yapılır.15 dk üstü nemli bir bezle kapatılıp dinlendirilir.Ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp açılır içlerine elmalı harçtan birer tutam koyulup kenarlarından toparlanıp kapatılarak tepsiye top şeklinde dizilir.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.hemen çıkınca soğuk şerbete bulanıp daha sonra bol hindistan cevizli kaseye atıp servis tabağına alınır.üstü kapatılarak bir gece bekletilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder